fondo
Logo Conseller�a
Logo Agacal
CIAM
Proxectos
proxectos > Introducción
Titulo:
 
Autor:

 


Código do proxecto: Plan de Innovación ECOCELTA Galicia SL
Ano de inicio: 2018
Investigador Principal: Manuel Riveiro Leira
Outros investigadores: Empresa solicitante: ECOCELTA
Departamento:
Área:

 Con este proxecto preténdese procesar un residuo da industria conserveira como son a cunchas de mexillón. O primeiro problema que se presenta é a súa estabilización, xa que este material no seu primeiro mes do proceso de descomposición da parte proteica despréndese un cheiro moi desagradable que dependendo da cantidade almacenada pode chegar a afectar ata 2 km a redonda. Neste proxecto ensaiaranse varias mesturas con outros materias de orixe vexetal e animal para compostar e asemade determinar con cal formulación se obtén a estabilización mais efectiva.

Una vez compostado o produto resultante ten propiedades fertilizantes, ademais dun importante poder emendante debido ao seu alto contido en carbonato cálcico cristalizado en forma de aragonito. Realizaranse ensaios para determinar as propiedades agronómicas do produto estabilizado en cultivo de tomate, para determinar tanto a dose como a granulometría óptima.
 

 

NOVIDADES DO CIAM

foto
01/03/2023
Nº: 5 Revista de divulgación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
foto
29/11/2022
Xornada Técnica: A FERTILIZACIÓN DAS PRADEIRAS
foto
28/11/2022
Xornada Técnica: INDICADORES BIOLÓXICOS E HIDROMORFOLÓXICOS DE BOAS PRÁCTICAS AGRARIAS
foto
26/11/2022
Diversidade Específica do solo ligada ás prácticas tradicionais agrogandeiras no ZEC Ancares-Courel
foto
25/11/2022
Xornada Técnica: MELLOREMOS A SOSTIBILIDADE DAS EXPLOTACIÓNS CON BOAS PRÁCTICAS NA XESTIÓN DO XURRO
foto
23/11/2022
Xornada técnica: Avaliación da saúde do sólo con bioindicadores na finca do CIAM

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2019 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados