Produción de leite no Xallas
Data: 10/05/2019
V REUNIÓN DE PRIMAVERA DA SOCIEDADE GALEGA DE PASTOS E FORRAXES PROGRAMA
DESCARGAR DÍPTICO
-PROGRAMA-
VENRES 10 - INVESTIGACIÓNS EN PRODUCIÓN DE LEITE NO ENTORNO CIAM-LIGAL
Casa da Cultura (Mazaricos – A Coruña)
9:00 – Recepción de asistentes
9:30 – Inauguración a cargo de D. Juan Blanco (Alcalde de Mazaricos) e D. Joan Alibés Biosca (Presidente da SGPF)
10:00 – Perspectivas na produción de leite de Galicia, unha visión desde o exterior
César Resch Zafra, Dr. enxeñeiro agrónomo, investigador responsábel de produción de leite de vacún do CIAM
10:45 – Rotacións de cultivos forraxeiros para a produción de leite de vacún en Galicia
Gonzalo Flores Calvete, Dr. enxeñeiro agrónomo, xefe do departamento de pastos e forraxes do CIAM
11:30 – Pausa para café
12:00 – Produción e composición do leite de vacún en sistemas con diferente grao de intensificación
Adrián Botana Fernández/Marcos Veiga López, enxeñeiros agrónomos en formación predoutoral no CIAM do grupo de valoración nutricional de forraxes e produción de leite de vacún
12:45 – Boas prácticas agrarias para a xestión do xurro como abono adaptadas ás condicións edafoclimáticas galegas
Juan Castro Ínsua, investigador e enxeñeiro agrónomo facultativo do CIAM
13:30 – Valorización das vacas de descarte da raza frisona.
Santiago Crecente Campo, investigador e enxeñeiro agrónomo facultativo do CIAM
14:15 – Xantar
16:30 – Produción de leite no Xallas e comarcas limítrofes
Ángel Rivas Lemos (Casa Codesal – Friol – Lugo)
17:15 – A realidade do sector lácteo na comarca de Bergantiños-Xallas
Xoan Ramón Alvite, xornalista
19:00 – Fin da xornada
SÁBADO 11 – Visitas
Restaurante en Grille (Mazaricos – A Coruña)
10:00 – Recepción de asistentes, almorzo e presentación das visitas da xornada
10:30 – Transformación do xurro en compost
SAT Ladeira/CORBAR
11:00 – Grille SCG
12:00 – Centro de alimentación e de recría de Xallas
13:00 – SAT Busto Corzón
15:30 – Xantar e fin da xornada no restaurante en Grille
A asistencia á REUNIÓN é de balde, pero é necesario a inscrición e a reserva dos xantares.
Data límite de inscrición: luns, 8 de maio aforo limitado.
Inscricións en: sgpf.galicia@gmail.com ou 686 620 154 - 619 03 27 91