fondo
Logo Conseller�a
Logo Ingacal
CIAM
Instalaciones CIAM
actividades > Xornadas
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia

Data: 27/04/2018

IV REUNIÓN DE PRIMAVERA DA SOCIEDADE GALEGA DE PASTOS E FORRAXES

-PROGRAMA-

DESCARGAR DÍPTICO

VENRES 27 - INVESTIGACIÓNS EN PRODUCIÓN DE LEITE NO CONTORNO CIAM-LIGAL

Lugar: Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (Abegondo – A Coruña)
 
10:15 – Recepción de asistentes
 
10:30 – Inauguración a cargo de Dna. Ángeles Vázquez Mejuto (Conselleira do Medio Rural).
 
10:45 – A produción láctea de Galicia, referente de leite de calidade.  
Dr. Roberto Lorenzana Fernández (Director xerente do LIGAL)
 
11:15 – Proxectos colaborativos en produción de leite de vacún: sistemas de alimentación e composición diferencial do leite nas explotacións leiteiras ecolóxicas e convencionais de Galicia.  
Dr. César Resch Zafra (Investigador en produción de leite do CIAM)
 
11:45 - Pausa para café
 
12:15 – Rotacións de cultivos forraxeiros para a produción de leite. 
Dr. Gonzalo Flores Calvete (Xefe do Departamento de Pastos e Cultivos do CIAM)
 
12:45 – Prácticas de mitigación de emisións de gases de efecto invernadoiro relacionadas coa fertilización orgánica e mineral en cultivos forraxeiros. 
Dra. Dolores Báez Bernal (Investigadora nas áreas de fertilización e tecnoloxía do ambiente en actividades agrarias do CIAM)
 
13:15 – Mesa redonda e coloquio moderado por Eloi Villada Legaspi (Presidente da SGPF)
Presentación e debate sobre diferentes sistemas de produción de ganderías de leite
-Produción ecolóxica – Gandería Codesal (Friol – Lugo)
-Retorno ao pastoreo e fabricación de queixos – Gandería Outeiro, (Chantada – Lugo)
-Produción forraxeira intensiva en sistemas de “todo ensilado” – Gandería Ventura,  (Frades – A Coruña)
 
14:15 – Clausura da sesión a cargo do Dr. Manuel López Luaces (Director do CIAM).
 
14:30 – Xantar
 
17:00 – Visita aos ensaios do terreo do CIAM
 
19:00 – Fin da xornada
 
SÁBADO 28 – INVESTIGACIÓNS EN PRODUCIÓN DE CARNE DE VACÚN NA ZONA DE MONTAÑA
Lugar: Salón de actos do Parque eólico experimental SOTAVENTO (Momán – Xermade - Lugo)
 
09:30 – Recepción de asistentes e visita guiada ao parque eólico
 
10:30 – Bases dos sistemas de produción de carne nos terreos de monte: a experiencia do Marco da Curra. 
Dr. Francisco Sineiro García (Investigador e profesor emérito da USC)
 
11:15 – Pausa-café
 
11:45 – Traslado ao terreo experimental do Marco da Curra.
 
12:00– Proxectos actuais de investigación en produción de carne nas zonas de monte. 
Dr. Santiago Crecente Campo (Investigador en produción de carne do CIAM)
 
13:15 – Visita á granxa SAT MARGÁ (Leite en pastoreo)
 
14:45 – Xantar e fin da xornada

NOVIDADES DO CIAM

foto
27/04/2018
Iniciativas de investigación colaborativa para a produción de leite e carne de vacún en Galicia
foto
28/02/2018
Xornada: A produción de carne de vacún. Unha oportunidade para emprender na biosfera
foto
24/01/2018
Efecto da rega sobre o rendemento de cultivos forraxeiros de verán na Galicia interior
foto
28/12/2017
Convocatoria do proceso selectivo para a contratación por obra ou servizo de duración determinada de tres postos de persoal titulado superior universitario
foto
01/12/2017
A paisaxe agraria galega e a biodiversidade. Natureza-Agricultura-Gandería
foto
24/11/2017
Sistemas de transferencia de coñecemento no vacún de leite

 

fondo

EMPRESA

PROXECTOS

ACTIVIDADES

PUBLICACIÓNS

APLICACIÓNS RAX

SOCIAL

Copyright 2013 - CIAM - Centro Investigacións Agrarias de Mabegondo - Todos os dereitos reservados